måndag 10 november 2014

Vilka bidrar?

Det ekar tomt ute i Smålandsskogarna. Deltagandet i de regionala tennistävlingarna sjunker. Magra klasser. Inställda klasser. I en förlängning, klubbar som försvinner, klen rekrytering av nya juniorer på mindre orter. Innebandyspelarna nöter bort tennislinjerna i sporthallarna i skogarna.

När initiativ tas, vilka finns då på plats? Juniorer undantagna, räknade jag på skoj ut vilka klubbar som bidrar med spelare på den infamösa Smålandstouren. Alternativet för allt och alla, som inte är tävlingsspelare i elitnivå. Plats för ung som gammal.

Antalet klasstarter i senior & veteranklasserna, alltså. I de nio tävlingarna fram till Höglandsspelen i Eksjö, i helgen som gick. Och, ja, jag vet, det finns andra stora tävlingar med stora klasser i Småland/Blekinge. Det är bara intressant att se vilka som nappar på just det här erbjudandet. Det verkar som de större manstarka klubbarna sitter hemma på kammaren... ;-)

Eksjö TF 88
TK77 46
Tranås LTK 23
Tabergsdalen TK 22
Hagafors TK  16
Mjölby TK 14
Hovmantorps TK 11
Vetlanda TK 10
Öjaby TK 10
Växjö TS 9
Anderstorps TK 7
Gothia tennis 6
Värnamo TK 6
Hyltebruks TK 5
Linköping TK 4
Bankeryds TK 3
Falköpings TK 3
Torups TK 3
Jönköpings TK 2
Partille TK 2
TK Saab 2
Bodafors TK 1
Hallstahammar TK 1
Kalmar TK 1
Motala TK 1
Nässjö TK 1
Oskarshamns TK 1
Smålandsstenars TK 1
TK Hobby 1
Westerviks TK 1
Örebro TK 1

Ovan är såklart redovisat med glimten i ögat. Det finns stora sommartävlingar med stort deltagande. De större klubbarna har ju större interna utbud dessutom. Men det vore ändå skoj att få med lite fler duktiga spelare på de få träffpunkter som finns därute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar