onsdag 13 januari 2016

Klubbpoäng


Det här är intressant. Den regionala tävlings-/motionstennisen i Småland, seniorer och veteraner, har en egen "Tour" med ett slutspel, kallat Masters (fantasifullt, javisst). Till detta räknas säsongens poäng samman och de åtta högst anmälda på listan får plats i tävlingen. Samtidigt räknas också en klubbpoäng fram där antalet starter (per tävling & klass) från varje deltagande klubb räknas samman. Där kan man se vilka klubbar som tävlar mest inom "breddtennisen", den stora delen av tennisen som inte är elit/tävling.

Det är intressant att det inte är de stora klubbarna som driver eller lever i denna värld. Utan här dominerar de mer provinsiella klubbarna, med några undantag. Såklart finns det förklaringar till siffrorna. Några flitigt tävlande spelare från en mindre klubb kan göra skillnad i den enkla statistiken. Men det är ändå intressant hur de stora manstarka klubbarna INTE dominerar listan.

Jag tror att det finns en mer förlåtande och uppmuntrande kultur i mindre klubbar. Där är det mer okej att tävla i sin idrott, på mer eller mindre skoj, även om man inte är en elitspelare eller före detta elitspelare.

En del i att åter öka intresset för tennisen, för den stora bredden, är att skapa forum och platser för bredd-idrottarna. Där spelar tävlingar som dessa en viktig roll, då det är mötesplatser och möjlighet till att känna doften och kittlingen av tävlandet.

Masters, slutspelet, för 2015 spelas denna gång i Gislaved, med en vinstpott i herrklassen som troligen matchar vilken Vinter-/Sommartourtävling som helst. Fast med helt andra spelare. Härligt!

Go, Hertzman!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar